Ontmoet de Dichter Richard Foqué in het Poëziecentrum Nederland

Op zaterdag 20 april om 14h00  ben ik te gast in het maandelijks poëzieprogramma "Ontmoet de dichter..." in het Nederlands Poëziecentrum te Bredevoort.
Wim van Til, directeur van het poëziecentrum en gastheer, heeft dan een indringend gesprek met de uitgenodigde dichter, die ook voorleest uit eigen werk. Het publiek kan vervolgens in dialoog gaan met de dichter.

Wim van Til nodigt alle poëzieminnaars van harte uit op dit evenement en kondigt de namiddag aan als volgt:

Richard Foqué debuteerde in 1967 met de bundel Alleen kringen, gevolgd in 1969 door De dieren komen en Drie millivolt van oneindig (1972). Dan volgt een bundelstilte van bijna 40 jaar die in 2011 wordt gebroken door Te laat het landschap, een bundel die verschijnt bij Kleinood & Grootzeer te Bergen op Zoom.
Onlangs (eind 2012) verscheen bij uitgeverij P te Leuven zijn zesde bundel, De grote rokade. Foqué is niet de eerste dichter die na een lange zwijgzame periode zijn stem weer verheft. De Nederlandstalige literatuur kent er diversen, zoals Theo van Baaren, Louis Th. Lehman, Neeltje Maria Min en Martin Veltman.
Heeft de tijd zijn sporen nagelaten in het (nieuwe) werk? Is er een breuk met het verleden of juist niet? In hoeverre heeft zijn maatschappelijke carrière bijgedragen aan zijn dichterschap en omgekeerd: heeft zijn dichterschap zijn blik op de wereld beïnvloed?
Er zijn voldoende aanknopingspunten voor een boeiende ontmoeting.

Diezelfde dag is er van 9h00 tot 16h00 eveneens een boekenmarkt te Bredevoort op de binnenplaats van Boek op 't Zand

Meer info op: http://www.poeziecentrumnederland.nl