"Hier staan wij" staat op de Boekenbeurs

Tijdens de jaarlijkse Boekenbeurs signeer ik mijn nieuwe bundel
Hier staan wij 
op dinsdag 3 november en donderdag 5 november telkens van 16h00 - 22h00
Stand 220 van Uitgeverij P.

"De gedichten zijn een afrekening met de waan en de leugen, een zoektocht naar de essentie... 
Hier staan wij is een titel die op elk ogenblik van het leven slaat, en dat geldt niet alleen voor een generatie (wij), maar ook voor een individu (ik)..."

"De gedichten van Foqué zijn geen snoepjes die onmiddellijk op de tong smelten. Men moet de sobere versregels lezen en herlezen om de essentie ervan te ontdekken... Vanuit het voorwaarts geleefde leven, dat getekend wordt door het contingente, nadert de dichter de trappen van een ander bouwwerk, de ruimte van de metafysica."

Romain John van de Maele.
Lees de volledige recensie op http://meandermagazine.net/wp/2015/08/schrijvend-voorwaarts-leven-en-rugwaarts-het-leven-verstaan/
°°°
"Foqué's poëzie is niet alleen op mensenmaat, ze laat die maat verrassend groot uitvallen... Niets is vrijblijvend in de poëziewereld van Foqué; ze verraadt een doordachte eenheid..."

"De sfeer is erg beckettiaans, niet op op een epigonistische, wel op een heel persoonlijke wijze... Het is een bijzonder eerlijke bundel, zonder virtuoos vertoon, maar met krachtige beelden... 
Richard Foqué bedrijft de kunst van het schrappen. Hij stuurt zichzelf in de richting van een verder uitpuren van zijn verzen in de richting van de stilte. Dat is een erg moeilijke weg die weinigen durven gaan. Hij heeft daarvoor de maîtrise in huis."

Bart Stouten.
Excerpten uit zijn inleiding bij het verschijnen van Hier staan wij op 19 maart 2015.

°°°
"Hier staan wij is geen bundel van losse gedichten. Het is een aangrijpende onderdompeling in veel... Onomkoopbaar repetitief betrekken de gedichten je bij een verontrustende meditatie... Zijn samenstel van verzen is een organisme dat omkeert en onthecht."

Foqué gebruikt geen fluwelen handschoenen, hij stelt de lezer niet op zijn gemak. Zijn gedichten spoken. Ze sturen de lezer naar de uithoeken van de geest en bewegen tot denken en voelen.

Erick Kila
Lees de volledige recensie op http://www.deboekhouding.blogspot.be/2015/04/de-uithoeken-van-de-geest.html
en in "De Boekhouding", De Auteur, juni 2015.
°°°
"Dit is ongetwijfeld van de meest indringende Nederlandstalige poëzie die ik sinds lang gelezen heb."

Prof. Em. Antoon Van den Braembussche