50 Jaar Bibliofilie André Goezu


Op dinsdag 10 september 2019 om 18 uur vond in de Universiteitsbibliotheek van de Universiteit Antwerpen de opening plaats van een bijzondere tentoonstelling rond 50 jaar bibliofiel werk van de kunstenaar André Goezu.

 Foto Roland Minnaert
André Goezu: "‘Ik heb altijd van boeken gehouden. Ze symboliseren het weten, de kennis, de strijd en de hoop van mensen. Het boek is als het ware heilig.’

André Goezu illustreerde onder andere werk van Arthur Rimbaud, Jo Verbrugghen, Jean Ray/John Flanders, Hugues C. Pernath, Emile Verhaeren, Peter Handke, Roger Cailois, Jef Geeraerts, Monika Van Paemel, Richard Foqué, alsook een bijzondere uitgave van de Pentateuch.

Samen met André Goezu heb ik Equinox in 2011 kunnen realiseren. Het is op de tentoonstelling te zien.

Equinox is een tweetalige (Nederlands-Engels) bibliofiele uitgave met 7 gedichten van mijn hand en 7 aquatinten van André Goezu.
De typografie en de vormgeving van het foedraal is van graficus/uitgever Gerrit Westerveld. Het foedraal is met de hand gemaakt door Katja Clement met een rood linnen omslag.
De gedichten en de aquatinten zijn gedrukt op Vélin d’Arches 250 gram, formaat 33x25 cm.

Equinox is uitgegeven in een beperkte oplage van 50 exemplaren, genummerd van 1/50 tot 50/50, gesigneerd door de auteur en de kunstenaar en 10 h.c. exemplaren genummerd van I/X tot X/X, eveneens gesigneerd door de auteur en de kunstenaar en niet in de handel verkrijgbaar. ISBN/EAN 978-90-76644-59-2. 

Gedurende de vernissage heb ik een aantal gedichten uit Equinox voorgelezen. Waarna ook Monika van Paemel één van haar teksten heeft gelezen.

De tentoonstelling loopt tot 28 september elke weekdag tussen 8u30 en 19u00 en vrijdag tot 21u00 
Universitaire Bibliotheek UA, Prinsstraat 13, 2000 Antwerpen.


 Foto Roland Minnaert
Monica Van Paemel leest uit Antwerpen Geschilderd en Geschreven
 Foto Roland Minnaert
Richard Foqué leest uit Equinox