Poëzie uit de schaduw

(foto: Hartmut de Martelaere)

Voor de derde maal op rij gaat op zondag 23 februari 2014 in Kasteel Sorghvliet te Hoboken de tentoonstelling van start rond het foto-poëzieproject van Frank de Vos. Hij sluit hiermee zijn over drie jaar gespreid project af. Dit jaar is het thema "Schaduw". Andermaal werden 18 dichters uitgenodigd om een gedicht te schrijven rond 18 foto's van Hartmut de Martelaere. Het resulteert in een schitterende tentoonstelling en de uitgave van een bundel met de foto's en de gedichten.

Het project treed uit zijn schaduw op 23/02 om 10h00 met een dichtersontbijt (inschrijvingen helaas afgesloten) en om 11h00 met de voorstelling van het project, waarbij de dichters zullen voorlezen en de tentoonstelling officieel zal geopend worden.
Deelnemende dichters zijn: Vera Alexander Beerten, Bert Bevers, Guy Commerman, Marleen de Crée, Frank De Vos, Lebuin D’Haese, Maarten Embrechts, Richard Foqué, Albert Hagenaars, Peter Holvoet, Hans Mellendijk, Roger Nupie, Annmarie Sauer, Walter Simons, Bart Stouten, Ann Van Dessel, Cecile Van Houtte, Roel Richelieu van Londerzele.

Het project kwam tot stand met de steun van de Districtsraad Hoboken. De tentoonstelling zelf is nog te bezoeken tot en met zondag 23 maart telkens op zaterdag en zondag van 14h00 tot 17h00. Zeer aan te bevelen en de toegang is gratis.